Ana sayfa Bankalar Garanti Bankası – 31 Mart 2018 Finansal Tablosunu Açıkladı

Garanti Bankası – 31 Mart 2018 Finansal Tablosunu Açıkladı

1390
0
PAYLAŞ

Garanti Bankası’nın aktif büyüklüğü 360 milyar tl seviyelerine ulaştı. Türkiye Garanti Bankasi A.S., 31 Mart 2018 tarihli finansal tablolarini açikladi. Bu verilerden elde edilen bilgilerden baz alınarak Banka’nin konsolide finansal tablolarina göre, aktif büyüklügü 359 milyar 882 milyon TL‘ye ulasirken, ekonomiye krediler ve gayri nakdi krediler araciligiyla sagladigi destek 298 milyar 250 milyon 713 bin TL oldu. Banka’nin özkaynak kârliligi %18,3, aktif kârliligi ise %2,2 seviyelerine ulasti.

Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Baskani Süleyman Sözen; “Küresel piyasalarda, gelismekte olan ülkelere olan fon akislari devam etti. 2017’yi senelik %7,4 büyüme ile tamamlayan Türkiye, 2018’in ilk çeyreginde ilimli yavaslamaya ragmen güçlü büyüme performansini sürdürdü. Garanti de bu dönemde ekonomiye verdiği kesintisiz desteği devam ettirdi.” dedi.

Banka’nın sürdürülebilir is modeli ve kurumsal yönetim ilkelerine olan bağlılığıyla topluma kattigi değere işaret eden Sözen, “Garanti’nin cinsiyet esitligi konusunda topluma öncülük eden uygulamalari uluslararasi arenada da kabul görüyor. Garanti, toplumsal cinsiyet esitligi saglanmasina yönelik çalismalariyla bu yil bir kez daha Bloomberg Cinsiyet Esitligi Endeksi’nde yer alan Türkiye’den tek sirket oldu.” dedi. Sözen, Banka’nin açikladigi basarili finansal performansa da deginerek; “Yenilikçilikte öncü olarak bilinen Garanti’nin, ana hissedari BBVA ile yaratilan sinerji ile topluma ve tüm paydaslarina kattigi degeri artirarak sürdürecegine inancim tam.” dedi.

Konuyla ilgili bilgi aktaran Genel Müdür Fuat Erbil; “2018 yilina zorlayici piyasa kosullarinda ekonomiye destek vermeye devam ederek güçlü bir baslangiç yaptik. TL kredilerde sektörün üzerinde büyürken, tüketici kredilerinde liderligimizi sürdürdük. 2018 yilinin ilk üç ayinda TL kredilerimizi ve TL mevduatlarimizi, müsterilerimizin bize güveniyle %4 büyüterek pazar payi kazandik. Güçlü sermayemiz, uyguladigimiz etkin risk yönetimi, istikrarli ve ihtiyatli politikalarimizla saglam aktif kalitemmizi korurken, sürdürülebilir kalkınma odağıyla çalışıyor, müşterilerimizin çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz. Bankacılık sektörünün dönüşümüne öncülük ederken, dijital bankacılıkta attığımız tüm yenilikçi adımlarla müşterilerimize hız ve kolaylık sağliyor, mükemmel bir müşteri deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Garanti’nin müşteri odaklı yaklaşımıyla uluslararası finans otoriteleri tarafından pek çok alanda takdir edildiğini dile getiren Erbil, “Bankamız, dünyanın önde gelen finans dergilerinden Global Finance tarafından, üst üste 8. kez ‘Türkiye’nin En Iyi Dis Ticaret Finansmanı Bankası’ seçildi. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına çözümler üretmek üzere yaptığımız çalışmalarla üst üste 3. kez ‘Türkiye’nin En Iyi Nakit Yönetimi’ ödülünün de sahibi olduk. World Finance’in verdiği ‘Dijital Bankacılık Ödülleri 2017’ kapsamında Garanti, ‘Türkiye’nin En iyi Dijital Bankası’ seçildi. Mobil uygulamamız Garanti Cep ise ‘Türkiye’nin En Iyi Mobil Bankacılık Uygulaması’ ödülüne layık görüldü. Müşterilerinin hayatini her adımda kolaylaştırmayı odağına alarak, dijitalleşme stratejisini is süreçlerinden tüm ürün ve hizmetlerine, şubedeki hizmet modeline kadar başarıyla uygulayan Garanti, yeni “Yerinde Bankacılık” uygulamasıyla da Gümüş Stevie ödülüne layık görüldü. Yenilikçi is modelimizle; kurumsal ve ticari, KOBI ve bireysel her türlü ihtiyaçlarını anlamak ve karşilamak üzere, müşterilerimizi işimizin merkezinde tutmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir değer yaratmanın ancak bu şekilde mümkün olduğuna inanıyor, sağlam adımlarla yolumuzda ilerliyoruz. Tüm paydaslarımıza bize duydukları güven için teşekkür ederim.” dedi.

Hesap Dönemine Ait Faaliyet Sonuçlara Iliskin Özet Finansal Bilgiler

Net kâr 2 milyar 11 milyon 202 bin TL oldu.

Yasal mevzuat ve uluslararasi uygulamalar dogrultusunda, vergi karsiliklari, beklenen zarar karsiliklari ve diger karsiliklar dahil, toplam 2 milyar 388 milyon 237 bin TL karsilik ayrildi.

Aktif büyüklügü, 359 milyar 882 milyon TL seviyesine ulaasti.

Ortalama aktif kârliligi %2,2 seviyesinde gerçeklesti.

Özkaynaklar 42 milyar 711 milyon 315 bin TL seviyesine ulasti.

Ortalama özkaynak kârliligi %18,3 seviyesinde gerçeklesti.

31 Mart 2018 itibariyla, krediler ve gayri nakdi krediler araciligiyla reel ekonomiye yapilan destek, 298 milyar 250 milyon 713 bin TL oldu.

Toplam krediler, YP krediler ve TL krediler pazar paylari sirasiyla %11,1, %11,2 ve %11,0 seviyesinde gerçeklesti.

Tüketici konut kredileri pazar payi %13,2 seviyesinde ve tüketici kredi kartlari hariç bireysel krediler pazar payi %12,7 seviyesinde gerçeklesti.

Müsteri mevduati 207 milyar 986 milyon 172 bin TL’ye ulasirken, müsteri mevduati pazar payi %11,2 seviyesinde gerçeklesti.

Sermaye yeterliligi orani %16,2 seviyesinde gerçeklesti.

Donuk alacak orani %2,93 seviyesinde gerçeklesti.

Kidem tazminati karsiligi ve elden çikarilacak deger düsüs giderleri beklenen zarar karsiliklarina dahil edilmistir.

Net kârin geri kallan çeyrekler için yilliklandirilmasinda tek seferlik kalemi (aktiflerin vadeli satisindan elde edilen gelirler) içermez. Aktif ve özkaynak kalemlerinin ortalama hesabinda yeniden düzenlenen 01.01.2018 bilançosu kullanilmistir.

BİR CEVAP BIRAK