Ana sayfa Güncel Ekonomi Emlak Konutta Bir İndirim Daha Geliyor !

Konutta Bir İndirim Daha Geliyor !

1082
0
PAYLAŞ

Konut sektöründe başlatılan %20 indirim kampanyasına vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Firma temsilcileri, “Telefonlarımız kilitlendi. Günde 500 kişiye bilgi veriyoruz. Böyle giderse ay sonunda stoklar tükenir” diye konuştu. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe son günlerde yaşanan durgunluğun önüne geçmek için hükümet konut ve ofiste KDV oranını %18’den 8’e indirdi. Tapu harcında %1’lik indirim yapıldı. Konut kredisi faizleri %1’in altına çekildi ve inşaat sektörünün çatı kuruluşları % 20 indirim kampanyası başlattı. Konut sektöründe yapılan indirim hamleleri sonrası canlanma başladı. Firmaların temsilcileri, konut alıcısının satış ofislerine akın ettiğini belirterek, “Telefonlarımız kilitlenmiş durumda. Günde 500 kişiye satış danışmanlarımız bilgi veriyor. Ülkenin geleceğine güvenen tüketicinin ilgisi böyle devam ederse ay sonuna kadar elimizde tüm stok tükenir” diye konuştu.

İndirim %30 Olacak 

Dernek üyesi firmalardan aldıkları bilgilere göre sektör genelinde hareketliliğin başladığını belirten Elmas, “Nisan ayında konut satışlarında gerileme var ama gerileme banka kredili satışta. TÜİK verilerine göre nisan ayında kredili konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %35.6 oranında azalış göstererek 27 bin 912 oldu. Bankanın aracı olmadığı konu tsatışları ise %5.7 oranında artarak 75 bin 175 oldu. Şimdi faizlerin düşmesi ve bizlerin yaptığı %20 indirim kampanyası ile pazar canlanacak. Yaklaşık %30’luk bir indirim olacak. Tablo tersine dönüyor. Sur Yapı olarak satış ofislerimize gelen talepten bunu çok net görüyoruz” dedi.

DÜŞÜŞÜ TELAFİ EDERİZ

Son 2 gündür satış ofislerinde ciddi hareketlilik yaşandığını belirten İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ise kampanyayla ilgili şunları söyledi: “Bir dernek üyemiz ‘4 aydır kapımı çalan yoktu, 2 günde 4 ev sattım’ dedi. Sabah’ın haberine göre, bunun yanı sıra bizim Teknik Yapı olarak satış ofislerimizde ciddi trafik oldu. Telefonlar kitlendi. Nisan ayında yaşanan düşüşü çok rahat telafi ederiz. Bu sene genelinde ise 2017’nin üzerine çıkıp, rekor kırarız. Sektörün 3 çatı derneği olarak 41 firma 150 projede %20 indirim yapacağını açıklamıştı. Bu kampanya ile ilk etapta 3 milyarlık satış bekliyorduk ama ilgi beklediğimizden fazla. Bu rakam 8-9 milyar lirayı bulacak. Üstelik bu sinerji 250 alt sektörü de etkileyecek.”

BİR CEVAP BIRAK