Ana sayfa Kredi Kredi Çekerek Para Biriktirmek ve Kâr Elde Etmek!

Kredi Çekerek Para Biriktirmek ve Kâr Elde Etmek!

3259
0
PAYLAŞ

Banka kredileri, sadece nakit ihtiyacı yada ihtiyaçları karşılamak amacıyla kullanılıyor olsa da para biriktiremeyenler için de anlamlı bir çözüm noktasıdır. Nasıl mı? Her ay belli miktarda bir gelir elde ediyorsunuz ve kazanç sağlıyorsunuz. Fakat kazancınızı elde tutmaya gelince işler değişiyor. Ay sonu geldiğinde elinizdeki para tamamen uçmuş oluyorsa yatırım yapma şansınız ortadan kalkıyor. Peki ödemeniz gereken bir krediniz olsaydı işler aynı olur muydu dersiniz? Bu noktada kredi kullanımı sadece ihtiyaç çözümlerinde değil, para biriktirmek isteyenler için de önemli bir kaynaktır. Kredi çekerek çeşitli yatırımlar yapabilir ve böylece kenarda birikmiş nakitiniz yada gayrimenkul değerleriniz olabilir. Hazırsanız kredi çekerek para biriktirmek ve yatırım yapmak nasıl olur başlayalım.

KREDİ ÇEKEREK PARA BİRİKTİRMEK MANTIKLI MI?

İlk olarak akıllara ödenecek faiz miktarı geleceği için mutlaka neden boş yere faiz ödemek zorunda kalayım diye düşünebilirsiniz. Devamında ise parayı mevduat hesabına atarım orada birikir diye devam edebilirsiniz. Fakat bunu düşünenler genelde bu söylediklerini uygulayamadıkları için yatırım yapmakta başarılı olamamaktadır. Belli bir borcun altına girildiği zaman işler değişiyor ve zorunlu yatırım haline dönüşüyor. Ödemeler zorunlu yapılacağı için para yok olup gitmiyor. Çekilecek krediye ödenecek faiz her ne kadar kafa kurcalasa da aslında çekilen krediyle yapılacak yeni yatırım sayesinde ödemiş olduğunuz faizler yine cebinize girecek. Çünkü çektiğiniz krediyle yeni bir yatırım yapacaksınız.

1-KREDİ ÇEKEREK ALTIN ALMAK
Asla zarar etmeyeceğiniz yatırım değeri altın diyebiliriz. Çünkü devamlı artan bir grafiğe sahip olan altın fiyatları, uzun vadede şimdiye kadar hiç bir yatırımcıyı zarara sokmamıştır. Düşüş dönemleri olsa da daha fazla bekleyiş ile birlikte her daim zirveye tırmanmıştır. Kredi çekip altın almak, sizi kârlı çıkaran önemli bir yatırım olur. Böylece faiz masraflarını da kapatmanız kolay olur. Fiyatlar ne kadar yükselirse kazancınız da o kadar artar. Sabır ise altına yatırım için en önemli faktör.

2-KREDİ ÇEKİP DOLAR VEYA EURO ALMAK
Altın kadar dengeli olmasa da Dolar ve Euro da kredi çekerek değerlendirilebilir. Dolar ve Euro’ya göre altının en büyük avantajı, uzun vadede daha istikrarlı bir yapıda yükseliş göstermesi. Dolar ve Euro alarak yatırım yaptığınızda şans faktörü yanınızda olmalı. Yatırımınızı dövizden yana kullanıyorsanız sıkı bir döviz kuru takipçisi olmalısınız. Kur değişimlerini takip ederek al-sat işlemleri ile aktif bir yatırımcı rolü ile paranızı katlayabilirsiniz.

3-KREDİ İLE EV YATIRIMI YAPMAK
Daha yüksek maliyetlerde bir yatırım yapmak isterseniz krediyle ev alabilirsiniz. En büyük handikap yüksek faiz oranları olacaktır. Konut kredisinde faizler oldukça yüksek. Fakat ev sahibi olma konusunda kaygılarınız varsa ve düzenli gelirinizi belli bir değere dönüştürmek istiyorsanız doğru bir tercih olabilir. Eğer yüksek faiz ödemek istemiyorsanız yapacağınız en önemli hamle, daha yüksek miktarda peşinat vermeniz. Böylece çekilecek kredi miktarınız daha az olacak ve ödenecek faiz ise daha az miktarda olacaktır. Konut fiyatlarının hızlı artışı ise, faiz için ödediğiniz parayı dengeleyecektir.

4-KREDİ İLE ARABA ALMAK
Otomobil her ne kadar ekstra masraf açıyor olsa da düşük faizli taşıt kredileri ve kampanyalardan yararlanarak araç alabilirsiniz. Arabalar da yatırım için önemli bir değerdir. SIıfr almak yerine düşük kilometreli araçları tercih ederseniz, kâr elde etme ihtimaliniz daha fazladır ve daha kısa sürede gerçekleşir.

5-KREDİ ÇEKİP FAİZE YATIRMAK
Çektiğiniz krediyi farklı bir yatırım aracı ile değerlendirmek istemiyorsanız ve mevduat hesabında nakit olarak görünmesini istiyorsanız vadeli mevduat hesabına aktararak faiz geliri elde edebilirsiniz. Zaman içerisinde kredi çekerken ödemek zorunda kaldığınız kredi faizini amorti edecek ve daha fazlasını getirmeye başlayacaktır. Tercih sıralamasında her ne kadar son sırada yer versek de tercih edilebilir bir seçenektir.

BİR CEVAP BIRAK