Ana sayfa Kredi Maaşıma Göre Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

Maaşıma Göre Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

1882
0
PAYLAŞ

Bankadan kredi kullanmak isteyenler kendilerine ilk olarak Maaşıma göre ne kadar kredi çekebilirim? sorusuna yanıt arıyor. Bu soruya yanıt bulmak için ise doğru yerdesiniz. Bankalar, her geçen gün daha fazla kredi kullandırmak isterken çeşitli şartlar sunmakta. Kredi kullanımında en fazla merak edilen konu ise gelirli kişilerin ne kadar kredi çekebileceği. Eğer belgelenebilir bir geliriniz varsa kredi çekebiliyorsunuz. Belgelediğiniz gelir yoksa bankadan kredi çekmek oldukça zor. Gelirini belgeleyenlerin çekebileceği kredi tutarı ise bazı incelemeler sonrasında belli oluyor. Bankalar, her müşteriye aynı kredi imkanını sağlamıyor. Aynı gelire sahip olsanız bile kullanılabilir kredi tutarı için birden fazla kriter söz konusu. Sizin tüm kriterlere uymanız halinde banka size en yüksek miktarda kredi kullanım imkanı sunar.

Bankalar, kredi kullanımında müşterilere verebileceği maksimum tutarı vermeye çalışır fakat bunu hesaplarken, ödeyemeyeceği yükün altına da bilinçli şekilde sokmaz. Çünkü, banka belirlediği vadelerde belirlediği faiz oranı ile zamanında geri ödemesini almak ister. Bu doğrultuda banka sizin ilk olarak kredi notunuza bakacaktır. Kredi notu, kredi kullanımında en önemli detaydır. Eğer kredi notu puanınız yeterli ise kredi almanıza olanak tanınır. Kredi notu öğrenme sayfasına geçiş yaparak kredi notunuzu nasıl öğrenebileceğinizi görüntüleyebilirsiniz.

Geçmişteki kredi kartı ve çeşitli kredi ödemeleriniz eğer düzenli şekilde yapıldıysa kredi notunuz yüksek çıkacaktır. Bu aynı zamanda sizin ne kadar kredi kullanabilirim sorusuna aradığınız yanıt için önemli bir değer katar. Eğer ödemeleriniz düzenli şekilde yapılmışsa, çekeceğiniz tutar daha yüksek miktarda olur.

Maaşıma Göre Ne Kadar Kredi Çekebilirim?

Gelelim merak ettiğimiz asıl detaya. Gelire göre kredi nasıl hesaplanır? Belgelenebilen maaşıma göre ne kadar kredi çekebilirim? Bankalar ilk etapta kişinin aylık olarak ödeyebileceği maksimum miktarı belirler. Örneğin sizin aylık sabit belgelenebilir geliriniz 2000 liraysa ve aktif olarak başka bir kredi ödemiyorsanız sizin çekebileceğiniz kredinin aylık ödemesi en fazla 2000 TL olur. Fakat bankalar birebir belgelenebilen gelir tutarına denk şekilde ödemenin yapılmasının zor olacağını bildiği için aylık ödeme miktarını daha düşük olacak şekilde hesaplar. Bankaları ortalama olarak ele aldığımızda aylık belgelenebilen gelirin %60’ına denk gelecek miktarda ödeme yapılmasını uygun görüyor. Yani basit bir hesaplama ile aylık belgelenebilen gelir 1000 liraysa bankanın sizin için sunacağı kredi tutarının aylık ödemesi 600 TL civarında olur. Bu rakam sizin kredi notunuza, geçmişteki ödeme düzeninize göre yükselebilir veya alçalabilir. Eğer ödemelerinize ilişkin problem yoksa bu miktar 700-750 lira bandına çıkabilir.

Maaşıma göre toplam kaç TL kredi çekebilirim diye düşünüyorsanız bu rakam yıllık elde edilen gelir üzerinden hesaplanır. Bankalar elde edilen yıllık gelirin 20 katına kadar kredi kullanmaya imkan tanıyabiliyor. Tabi bu belirttiğimiz oran en iyi şartlarda gerçekleşir diyebiliriz. Bankadan bankaya farklılık göstereceği gibi, kişinin geliri, sahip olduğu çeşitli gayrimenkul değerler kredi çekmede etkili olan detaylardır.

Banka Kredi Başvurusunda İstenen Belgeler
Şahsınıza ait ne kadar kredi verilebileceğini net şekilde öğrenmek için bankanız ile görüşme yapabilirsiniz. Çekeceğiniz kredi türünü belirleyerek aşağıdaki belgelerle bankaların bireysel müşteri temsilcisine giderek görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Unutmayın ki ihtiyaç ve taşıt kredileri en fazla 48 ay, konut kredisi ise 360 ay vade ile bankalar tarafından temin edilebiliyor.

-SGK kaydının olması ya da Vergi Levhası’na sahip olmak
-18 Yaşını doldurmuş olmak
-Belgelenebilir maaş dökümü / Maaş Bordrosu

Güncel faiz oranları ile kredi hesaplama yapmak istiyorsanız sitemizde yer alan kredi hesaplama alanına giderek konut kredisi ya da ihtiyaç kredisi hesaplaması yapabilirsiniz. Ayrıca kredi faiz oranları sayfasından çekeceğiniz kredinin faiz oranı ne kadar olur, hangi bankanın faiz oranı ne kadar bu tür bilgilere de ulaşabilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK