Ana sayfa Piyasa Kripto Para Sanal Paraların Tarihi

Sanal Paraların Tarihi

1425
0
PAYLAŞ
Dijital Paralar

Sanal paraların tarihine baktığımız zaman, gerçekten geniş ve yoğun bir çalışmanın olduğunu görebilirsiniz. Hatta isterseniz, öncelikle dijital paraların oluşum sürecinden bahsedelim. İnsanlar öncelikle kendi ihtiyaçlarını ortaya çıkarmak ve bu ihtiyaçlar bazında çeşitli yenilikleri takip edebilmek için sanal paraları karşımıza çıkarmış ve buradan da büyüyen, yenilenen ve geleneksel olarak farklılıkları ön plana çıkaran bir çözüm üretmek istemiş. Haliyle sanal paraların da tarihi bu şekilde başlamış. İsterseniz öncelikle konuya bitcoin üzerinden bakalım.

Bitcoin Tarihi

Son dönemlerde belki de en fazla popüler olan, hatta şu an dünyanın en popüler dijital para birimi olan, coini olan bitcoin, gerçekten büyük bir yapıda ilerliyor ve çok yükseldi. Bitcoin kendi içerisinde herhangi bir merkez bankasına hizmet sunmayan, bir yere bağlı olmayan, resmi bir kuruluş üzerinde ön plana çıkmayan ve tamamen elektronik olarak çalışan bir para birimidir. Virgülden hemen sonra 100 milyonuncu basamağa kadar birimlere ayrılabiliyor ve bu da yoğun bir kullanım ayrıntısı sağlıyor. Derin ağ üzerinde (deep web) en çok kullanılan para birimi de bitcoindir. 3 Ocak 2009 tarihinde çıkan Bitcoin için pek çok manifesto örneği yayınlasa da, gerçek manifestosunun yazarı paranın üreticisi olan Satoshi Nakamoto olmaktadır. Tabi büyük ihtimalle gerçek ismi değil ve bu da bir şekilde gizleme yöntemi ile çıkıyor karşımıza. Maksimum bitcoin sayısı 21 milyon ile sınırlı olacaktır. 22 Temmuz 2013 tarihi itibariyle dolaşımındaki Bitcoin’lerin toplam değeri de 1.2 milyar dolar olacaktır. 4 haziran itibariyle değişen değerler de 8.2 milyar dolar seviyelerine kadar yükseliyor. Detayların ve farklı yaklaşımların üzerinden baktıktan sonra bitcoin ile ilgili gerçekten büyük ve etkin bir çözümün olduğunu söyleyebiliriz. Yapısal farklılıklar ve estetik seçeneklerin devamını tek bir tıklama ile ön plana çıkararak, sizlere daha rahat, daha farklı ve daha yoğun bir kullanım imkanı sunmak istiyoruz. Peki ama bitcoin nasıl işliyor? Bittorent ağına benzeyen bir ağ ile çalışıyor ve bu ağda gerçekleşen ödemeler de diğer tarafa anında ulaşıyor. Böylece ödemeler kolay bir şekilde diğer ağlara geçebiliyor.

Ethereum Tarihi

Dijital para birimlerinin bir diğer kanalı olan Ethereum tarihine baktığımız zaman, pek çok çelişkili nokta görebiliriz ama hepsi sonuçta nihai olarak bir noktaya bağlanmış ve sonuçlanmış durumlar bunlar. Kripto sektöründe son dönemlerde oldukça büyük işlere ve çok güçlü rekorlara imza atan tek para biriminin Bitcoin olduğunu düşünmeyin. Aynı zamanda Ethereum da kendi block zinciri yapısı ile kripto tokenlerine farklı bir yapı sağladı. Ana akım medya dikkati bitcoine yöneltse de, bir gölgede kaldığını söyleyebileceğimiz ethereum için, yüzde 900 değerinde bir inceleme yapısına ulaştı diyebiliriz. 2015 tarihinde başlayan ethereum, uzun bir yol kat etti ve bu yolculuğunda gerçekten aktif bir hizmete ulaştı diyebiliriz. Bir Ocak tarihi itibariyle 8 Dolar olan para birimi 100 Dolar seviyelerine çıkmış durumda. Bir gecelik bir başarı olmayan Ethereum için pek çok kişi kendi yorumlarını yapıyor. 2016 tarihinden bakarsak, senenin başlarından beri ether en büyük ikinci pazar payına sahip bir para birimi olmak için oldukça yükseldi ve gerçekten de öyle bir kripto para konumunda. CoinMarketCap verilerine göre ether, litecoin ve ripple gibi alternatif para birimlerini kısa sürede geride  bırakacak hamleler atmayı ve çalışmalarını bu denge dahilinde ilerletmeyi başardı. Keskin artışın sebeplerinden biri de ether’e önemli miktarlarda para girişi yapılmış olması.  Yani sürekli bir destekleme oludğu için bir çok konuda para girişi ön plana çıkarılıyor ve yoğunlukla çalışmalar karşımıza daha değerli ve verimli bir yapıda çıkarılıyor. Sistemli bir hizmetin ve ihtiyaçlara yönelik bir sonucun ön plana çıkarılması ile ilgili olarak detaylandırılan bu ether sonuçlarında, snuç olarak 2017’nin ilk çeyreğinde ether’in değeri yaklaşık olarak 7 milyar dolar arttı. Bu zaman aralığında ether fiyatı yüzde 500’den fazla arttı. Daha geniş çerçevede bakıldığındaysa fiyat artışının daha etkileyici olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Öyle ki, ether’in fiyatı 2015’ten beri yüzde 2800’den fazla artış gösterdi. Hal böyle olunca hem yapısal farklılıklar çıktı karşımıza, hem de paranın hacmi sürekli yükseldi. Detayların ve farklı fırsatların ihtiyaçlarına çözüm üretmek için karşımıza çıkarılan bütün çalışmaların ve güncel yapıların tek bir ayrıntı üzerinde ele alındığını söyleyebiliriz. İnternet ilgisi oldukça yüksek olan Ethereum ile ilgili de çeşitli söylentiler olsa da, para kendini her zaman yükseltmeye ve büyütmeye devam ediyor diyebiliriz rahatlıkla.

Kripto Para Sektörünün Piyasa Değeri!

Kripto paraların söz konusu olduğu pek çok alan düşünebilirsiniz. Anlaşılması güç olan bazı alanlarda kendini büyüten ve ön plana çıkarılan her bir hizmet için detayların ve farklılıkların ön plana çıkarılması adına, sizler de kendi kalitenizi ön plana çıkarabilir ve bu sayede çok daha güçlü bir yenilik ile incelemelere devam edebilirsiniz. Coin para birimlerine yatırım yapan pek çok yatırımcı, geçmişten günümüze dair incelemelere göre kaçınılmaz büyümelere dahil omuş durumda. 2017 yılında kripto paralara yapılan yatırım miktarı 2 milyar dolar seviyelerini aşmış durumda olduğu için, 2018 senesinde bu rakamın ortalama 20ye katladığını dahi görebiliriz. İco konularında yapılan yatırımların 20 25 milyar dolar olması gibi bir seviye bekleniyor mesela şu sıralar piyasa üzerinde. Bu da bir şekilde kaçınılmaz bir büyüme oluşturacak ve kripto para sektörüne dair yenilikler de durmadan devam edecek. Geleckte sektöre ayak uydurmak adına bu konuda firmaların kutuplaşmaya başlamasını göreceğiz. Hem yapısal farklılıklar hem de ihtiyaçlara dair yoğun kullanılan çözümler içerisinde gerçekten ön plana çıkarılan fırsatları kullanabiliriz bilgi olarak. Ama şunu söylemekte fayda var ki, bütün bu gelişimlerin en büyük ihtiyacı zaman oluyor. Zaman içerisinde sağlanacak olan koşullar ülkeler adına arka arkaya farklı yapılar ortaya çıkaracak ve bu sayede de yeniliklerin tamamını takip edebiliyor olacağız. Geç kalmayın ve sizler de bu güzel hizmetlerin ve çözümlerin yoğun kişisel beklentilerini kendi içinizde detaylandırmaya başlayın. Herkes için daha sistemi, daha yenilikçi ve farklı bir fırsat sunan kripto para sektörü için, tek yapmanız gereken online çözümleri incelemeniz ve ortaya çıkarmanız olacaktır. Toplam para hacmi her seferinde daha da yüksek seviyelere çıkaran kripto para sektörünün piyasada yer alan hacmine bakacak olursak, insanların ihtiyaçlarına net cevaplar verebildiğini görebiliyoruz. Hepsi için farklı ve özverili bir yaklaşım da var haliyle. Bu yüzden kripto para sektörünü resmi olarak benimseyen ülkelerin, kendi kripto paralarını üretmek için düğmeye basmaları kaçınılmaz bir ilerleme olacak. Ülkelerin de kendi paralarını üretmesi ve bunların da arması, bitcoinin kullanımı daha da artırıyor çünkü bütün paraların alışverişinde bitcoin kullanılıyor. Hal böyle olunca bir şekilde dahili olarak ülkeler anlaşmış durumunda kalabilir. Ya da değişime ayak uydurmak konusunda biraz yavaş hareket edilse bile durum toparlanabilir. Bu yüzden bitcoin ve diğer dijital paraların geleceğini ülkelerin ilerleme seviyeleri üzerinden de düşünebiliriz.

BİR CEVAP BIRAK